Tuesday, December 1, 2009

kebosanan melanda diri

masuk arini da 5 hari aku kt umah
kebosanan melanda diri...huhu
kalo kt tm dlu ada gak tenet,
kwn2
kt cn aku ngan aijul je la
aktiviti pon xde sgt da
makan,tdo,golek2,makan tdo golek2 dan begitula seterusnya
erm....
fenin2....
ni pon aku kt cc
da r TM lembab wt kije smpai proses nk tukar line pon amik masa seminggu
heran bin ajaib betul
k la aku merepek setakat ni
chow chin chow

Saturday, November 21, 2009

sayu pulak rs bila sume da selesai tinggalkan tmpat ni

huhuh
lepas sorg,sorg balik meninggalkan tmn samudera ni
tmpt tggl ktowg spnjg 3 taun belajr kt cn
mcm2 hal,mcm2 ragam yg berlaku yg mnjadikan pgalaman dan kenangan paling indah yg susah nk aku lupakan
sedey lor bila berpisah cmni
kpd sume kwn2 aku
aku harap kt sume leh truskan pshabatan kita ni smpai bila2 walopun masing2 da jauh
aku akan rindukan kenangan yg kita sume create kt cn
sweet memory at 'bikini bottom'
huhuhuh

Sunday, November 15, 2009

polis xde cara lain ke selain tembak mati????

KANGAR - Seorang peniaga makanan mengamuk hampir tiga jam sebelum ditembak mati pagi semalam gara-gara terlalu marah akibat ditinggalkan oleh kenalan lamanya di Alor Setar sehingga terpaksa berjalan kaki pulang sejauh 50 kilometer ke Arau awal pagi semalam.




Muhammad Taufik Noorizan, 21, pada mulanya mengikut rakannya itu yang hanya dikenali sebagai Rashidi dan bekerja sebagai kontraktor ke Alor Setar dengan tujuan untuk minum pada pukul 10 malam kelmarin.

Namun mereka dipercayai berselisih faham dan akibatnya, Muhammad Taufik yang tidak mempunyai wang terpaksa berjalan kaki pulang.

Sebaik sampai di rumahnya pada pukul 6 pagi semalam, dia naik angin dan keluar semula sebelum membelasah rakannya itu dengan kayu dan besi di rumah mangsa dekat Pusat Khidmat Wakil Rakyat Guar Sanji, kira-kira tiga kilometer dari situ.

dari kosmo

aku pon pelik la bc berita ni pagi td.pelik bin ajaib dan menimbulkan persoalan..kenapa tembak???

die tu penjenayah kes berat ke???

pd pandangan aku sepatutnya polis amik tindakan lain..org da mengamuk kenapa x ditembak ngan ubat pelali ke,panggil mak die pujuk ke, ataupun tahan je dalam lokap masa die g balai

ermm.itu pon x terpk ke???

entahlah...sian kt mamat tu.muda2 lagi da smpai ajal cmtu je...

sedey aku bc cite ni..takziah utk keluarganya dan aku sgt2 setuju ngan tindakan bapanya utk menyaman pihak polis yg aku rasa BODOH kali ni.

AL- Fatihah utk arwah.....

Monday, November 9, 2009

speaking!!!

Seorang anak baru saja tamat pengajiannya di luar negara.Setelah pulang ke Malaysia,ayahnya cuba menguji kemampuan anaknya berbahasa inggeris.Dia pun mula bertanya kepada anaknya...
Ayah : Buku dlm bahasa Inggeris apa?
Anak : De Buk. (The book)
Ayah : Pen dlm bahasa Iggeris apa?
Anak : De Pen. (The pen)
Lantas ayah berfikir bahawa Bahasa Iggeris adalah senang.Setiap benda dlm Bahasa Melayu bila deterjemahkan ke Bahasa Inggeris mesti ada 'De' dan setiap perkataan berikutnya mestilah dipendekkan.Keesokan harinya,si ayah bertemu dengan seorang rakan sebaya di kedai kopi.
Ayah : Aku dah boleh ckp omputihlah.
Rakan : Iye ke? Cuba engkau cakap 'kambing makan rumput' dlm bahasa Inggeris.
Ayah : Senang jer...." Dekam demak derum ".
Rakan : #%$&!?

(entry lawak samapai melayang)

kekalahan yg bermaruah!!!GGMU



ok x title entry aku??heheh..minggu yg penuh dgn bola sepak
ari: sabtu
tempat: pyor
aktvt: tgk team nogori meng gomo set kelate
komen: apa yg nk dikomenkan disini ialah set kelate kalah dsbbkan pglaman yg kurg berbanding n9.kenyataan yg kena diterima oleh semua penyokong2 fanatik team red warriow.da masuk final kira ok la beb!!!
apa2 pn tahniah kt pasukan nogori yg mmg berhak menang malam tu berdasarkan pesembahan yg ditunjukkan...
man of the match bg aku: aidil zaquan

seterusnya
ari: ahad
tmpt: pyor gak
game: man utd vs chelsea
komen; bior la owg nk kata apa janji aku sgt pueh hati ngan psmbhn red devil malam ni..mmg percaturan 4-5-1 smlm berkesan smpai kecut perut gak team chelsea.dr start game smpai abes man u main ngan smgt gile babengnya...smpai midfield chelsea pn cm agak tenggelam la diwatnya...hehehe
tp bbrapa kptsn ref pon agak mengecewakan la.(standard r tuh)huhuh
tp akhirnya chelsea menang gak dgn 1 gol dr terry.tahniah chelsea sbb agak bernasib baik..dlm bola sepak mmg benda cmni slalu jd
.memetik kata2 zainal abidin raof(kowg kenal ke x?)katanya'bolasepak tu kejam'heheheh
bg aku season ni masih awal lg dan arap2 man utd dapat trus bermain sebaik ni dan arap2 dapat bwk piala lagi utk musim ni.Apa2 pn glory-glory man united!!!!
man of the match bg aku: darren fletcher

Saturday, November 7, 2009

surat khabar ada aku?????

dapat ke kome2 mencari den di dalam keratan ni??
den pon baru tjmpa keratan ni maso tongah makan nasi lomak td
tokojut den tengak bungkusan tu ada pic muka iras2 de
tekojut smpai 2 bungkus hah nasi lomak den sosah
heheheeh
sesajo jo den anto entry ni bg ekau2 di luo sana jeles
hahaha
hobin jang hobin

Friday, November 6, 2009

aku yang kosong...

sesak dan menyesakkan pale
macam2 benda yg aku pkkan
entah kenapa semenjak dua menjak ni aku rasa cm kosong je...
walopun aku bz beraktvt tp cm ada je kekurangannya yg aku sendiri pn x faham..:(
........
entah la
blur blur blur
kenapa dengan aku ni???
aku benci perasaan cmni!!!!
ya Allah ya Tuhanku
aku memohon kepadamu tenangkanla hati hambamu ini
sesungguhnya aku amat lemah dlm mencari erti diriku sendiri
ya Allah
ampunilah segala dosa-dosaku..
jauhilah aku dr perkara2 yg blh menjauhkan aku dariMu ya Allah
kepadaMu la aku berserah...
Amin
...............
...............
...............